Renault Captur Forums banner

Co to za ikona?

84 views 2 replies 2 participants last post by  Aitch  
#1 ·
Czy ktoś może zidentyfikować, co to za alarm? Żółty samochód z napisem 'OFF'!

Wygląda na to, że straciłem ikonę ogranicznika prędkości w nawigacji (tę czerwoną, okrągłą, która miga po przekroczeniu ograniczenia prędkości).

Image

Mam wrażenie, że ma to związek z przednią kamerą lub radarem, który wykrywa również znaki i odległość itp.

Nie mogę nic znaleźć w instrukcji obsługi Renault. Szukałem schematów bezpieczników online i nie mogę znaleźć niczego istotnego ani podobnych ikon. Nie mogę nic znaleźć w ustawieniach nawigacji, systemie itp., więc nie wiem co?
Nawigacja działa poprawnie, podobnie jak dźwięk, radio itp.
Samochód to Renault Captur 2, 2021.
Czy jest dla niego jakieś ustawienie?
Czy jest dla niego zapasowy bezpiecznik?
Czy nawigacja jest objęta gwarancją?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Dziękuję

#2 ·
W moim podręczniku przeciwko dwóm pojazdom blisko siebie ze słowem „off” jest następnie napisane:

 (W zależności od pojazdu)

Wskaźnik awarii lub
braku dostępności aktywnego hamowania awaryjnego ➥
Sekcja 2.82
AKTYWNE HAMOWANIE AWARYJNE (4/8)

4
5 6
Aktywacja lub dezaktywacja
systemu
W przypadku pojazdów wyposażonych w ekran multimedialny 4
Aby aktywować lub dezaktywować funkcję, zapoznaj się z instrukcjami multimedialnymi.
Wybrać „ON” lub „OFF”.
8
7
W przypadku pojazdów niewyposażonych w ekran multimedialny

Przy zatrzymanym pojeździe naciskaj przełącznik 5 tyle razy, ile potrzeba, aby przejść do zakładki „Pojazd”;
naciskaj wielokrotnie sterowanie 6 lub 7, aby przejść do menu „Ustawienia”. Naciśnij przełącznik 8 OK;
naciskaj wielokrotnie sterowanie 6 lub 7, aby przejść do menu „ASYSTENT JAZDY”.
Naciśnij przełącznik 8 OK;

naciskaj wielokrotnie sterowanie 6 lub 7, aby przejść do menu „Aktywne hamowanie” i
naciśnij przełącznik 8 OK.
Naciśnij ponownie przełącznik 8 OK, aby aktywować lub dezaktywować funkcję:
= funkcja aktywowana
< funkcja dezaktywowana
Po dezaktywacji systemu zapala się kontrolka ostrzegawcza  lub, w zależności od pojazdu, kontrolka ostrzegawcza 
na desce rozdzielczej.
System ten jest reaktywowany za każdym razem

#3 ·
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź i wskazówki. Więc wyjmij obie instrukcje, samochodu i multimediów, ale numeracja jest nieco inna niż w opisie, ale dało mi to dobry punkt wyjścia do poszukiwań. Myślę, że znalazłem odpowiedź, związaną z "Aktywnym hamowaniem awaryjnym". Spróbuję trochę popchnąć palcami, ale instrukcja mówi "skonsultuj się z dealerem".