Renault Captur Forums banner

Podłączenia okablowania kamery samochodowej do skrzynki bezpieczników

3 reading
41K views 31 replies 19 participants last post by  Rizmo  
#1 · (Edited)
Zainstalowałem dziś kamerę samochodową i pomyślałem, że podzielę się połączeniami przewodów z dodatnim skrzynką bezpieczników i masą na zdjęciach. Podłączyłem do gniazda zapalniczki pozycja 32, która jest zasilaniem po włączeniu zapłonu, więc idealnie nadaje się do użycia bezpiecznika typu piggyback. Mam nadzieję, że widać na zdjęciu, która to pozycja. Pozycja masy znajduje się za bocznym panelem deski rozdzielczej, który można usunąć za pomocą narzędzi do podważania. Kupiłem zestaw okablowania kamery od Amazon, który zawiera wszystko, czego potrzebujesz do instalacji.
495
496

#2 · (Edited)
John, jakiego rozmiaru bezpiecznika użyłeś do samej kamery samochodowej?
Mój wideorejestrator ma wtyczkę, która wchodzi do zapalniczki, ale zamierzam podłączyć go na stałe tak jak ty. Myślę, że jeśli użyjesz bezpiecznika zapalniczki, kamera samochodowa może używać tego samego bezpiecznika, ponieważ używałbyś tego bezpiecznika, gdybyś używał gniazda. Mam nadzieję, że to ma sens

#3 · (Edited)
Cześć - bezpiecznik kamery samochodowej ma 3 ampery, który jest dołączony do zestawu Amazon wraz z adapterem piggyback.
Piggyback wchodzi w pozycję bezpiecznika zapalniczki. Następnie umieszczasz oryginalny bezpiecznik zapalniczki w adapterze piggyback. Następnie 3 ampery do piggyback, aby zasilić kamerę samochodową. Zasadniczo używasz jednej pozycji skrzynki bezpieczników do zasilania dwóch elementów, ale mają one własny bezpiecznik. Mam nadzieję, że to pomoże.
Jest trochę ciasno w skrzynce bezpieczników, więc może być potrzebny długi nos, aby pomóc.
Zobacz zestaw okablowania, którego użyłem poniżej. Jest to wymagane, ponieważ obniża moc do, jak sądzę, 5 V.

#5 ·
Montuję kamerę samochodową i będę miał 2 zasilania: jedno przełączane zapłonem i jedno stałe. Obydwa będą przechodzić przez przełącznik dwukierunkowy, więc jeśli chcesz, aby była włączona po wyłączeniu zapłonu, możesz to zrobić. Przydatne, gdy myślisz, że Twój samochód może ulec uszkodzeniu, powiedzmy na parkingu supermarketu.

#6 ·
Montuję kamerę samochodową i będę miał 2 zasilania, jedno przełączane zapłonem i jedno stałe, oba będą przechodzić przez przełącznik 2-kierunkowy, więc jeśli chcesz, aby była włączona po wyłączeniu zapłonu, możesz to zrobić, przydatne, gdy myślisz, że Twój samochód może ulec uszkodzeniu, powiedzmy na parkingu.
Cześć Pete22, zamontowałem kamerę samochodową, ale podłączyłem ją tylko przez bezpiecznik zapalniczki (wyłączony po wyłączeniu zapłonu), czy możesz mi powiedzieć, jakiego bezpiecznika użyłeś do stałego zasilania, tak jak Ty chcę używać trybu parkingowego itp. Dzięki John

#8 ·
Przepraszam John, jeszcze nie ruszyłem swojego leniwego tyłka i tego nie zrobiłem, powinno być kilka stałych pozytywów, jednym z nich jest oświetlenie wnętrza.
Pozdrawiam Peter
Czy jesteś pewien, że oświetlenie wnętrza jest stale włączone? Światło w moim dci 90 z 65plate gaśnie po około 5 minutach, mimo że drzwi są otwarte

#10 ·
Zrobiłem wstępny rysunek połączeń dla kamery samochodowej z 2 zasilaniami przez przełącznik, jedno stale włączone, a drugie przez zapłon. Będziesz potrzebować prostego zestawu do stałego podłączenia kamery samochodowej z micro usb z Amazon lub e bay oraz 2 bezpieczników typu piggy back i przełącznika spdt, który może mieć pozycję wyłączoną, jeśli chcesz.

#15 ·
Cześć, wiem, że może to trochę późno, ale kupiłem kamerę samochodową na Amazon i ja też chciałem stałe zasilanie, aby korzystać z funkcji parkowania.
W Captur z 2014 roku użyłem bezpiecznika radia i podłączyłem się do niego.
Radio musi mieć stałe zasilanie, ponieważ jeśli je odłączysz, musisz ponownie wprowadzić kod radia. WIĘC NIE WYCIĄGAJ BEZPIECZNIKA, JEŚLI NIE WIESZ 😁

#19 ·
Moja żona chciała zamontować kamerę samochodową (z trybem parkingowym oszczędzającym baterię) ... wiele godzin później (w tym upuszczenie bezpiecznika Grrr) ... Użyłem połączenia poniżej w skrzynce bezpieczników pasażera.

Dla samochodu 0.9 Iconic z 2018 roku, użyłem bezpiecznika 10, 25amp dla stałego zasilania. Dla zasilania po włączeniu zapłonu użyłem bezpiecznika 14, 15amp.

HTH ktoś.

#20 ·
W nawiązaniu do mojego powyższego postu, wprowadziło to dziwny problem polegający na tym, że gdy Blackvue Power Magic Pro jest w trybie parkingowym, tj. aby zasilać kamerę samochodową, przestaje działać blokada oddalania się i wciskanie przycisku kierowcy w celu odblokowania.

Będę musiał zbadać inny bezpiecznik..

Więcej Grrrr

#21 ·
W nawiązaniu do mojego powyższego postu, wprowadziło to dziwny problem, ponieważ gdy Blackvue Power Magic Pro jest w trybie parkowania, tj. aby zasilić kamerę samochodową, przestaje działać blokada po odejściu i naciśnięcie przycisku kierowcy w celu odblokowania.

Będę musiał zbadać inny bezpiecznik..

Więcej Grrrr
... i oczywiście ludzie, którzy wiedzą ... to działa w zależności od tego, jak zamykasz/otwierasz samochód ... więc nie dziwne, po prostu nie wiedziałem.

#22 ·
Cześć, zabrałem dziś mojego Captur TCE 90 Dynamique media nav 2014 do Halfords, aby zamontować kamerę samochodową i powiedzieli, że nie mogą tego zrobić, ponieważ bezpieczniki są zamkniętą jednostką i nie mogą ryzykować przepalenia innych bezpieczników itp. Jak mogę ją zamontować? Czy można ją zamontować?

#28 ·
Cześć, zabrałem dziś mojego Captur TCE 90 Dynamique media nav 2014 do Halfords, aby zamontować kamerę samochodową i powiedzieli, że nie mogą tego zrobić, ponieważ bezpieczniki są zamkniętą jednostką i nie mogą ryzykować przepalenia innych bezpieczników itp. Jak mam to zamontować? Czy można to zamontować?
Czy myślisz, że miał na myśli pokrywę skrzynki bezpieczników, którą prawdopodobnie trudno zdjąć i pomyślał, że nie można jej zdjąć

#25 ·
Próbuję zamontować kamerę samochodową w moim Signature 2018 0.9. Udało mi się poprowadzić przewód i podłączyć przewód uziemiający -ve. Ale mam problem z wpięciem adaptera bezpiecznikowego do bezpiecznika 32 w prawym dolnym rogu. Blok, który trzyma 2 bezpieczniki, jest za szeroki, co uniemożliwia mi włożenie go do uchwytu F32. Jeśli ktoś wie, gdzie mogę znaleźć bardziej odpowiedni adapter bezpiecznikowy, byłbym wdzięczny. Inną opcją jest znalezienie innego odpowiedniego bezpiecznika do podłączenia.

#27 ·
Dzięki. Kopiowałem przykład nr 18 w tym wątku. Odgałęzienie idzie w dół, co bardzo utrudnia ustawienie adaptera bezpiecznika, aby wcisnąć go na miejsce. Zamierzam wypróbować metodę pokazaną w linku, który wysłałeś, gdzie przewód wychodzi z góry adaptera bezpiecznika, co może ułatwić włożenie.

#29 ·
Cześć wszystkim, właśnie kupiłem kamerę samochodową Wolf Box G900, potrzebuję 2 połączeń ACC, ponieważ w ogóle nie chcę trybu parkingowego. Chcę, żeby się wyłączała po wyłączeniu silnika. Do 1 połączenia ACC zamierzam użyć bezpiecznika 32 (zapalniczka). Czy ktoś ma pomysł, którego innego bezpiecznika mogę użyć do 2. połączenia ACC?

Dzięki

#32 ·
Witajcie, właśnie kupiłem kamerę samochodową wolf box G900, potrzebuję 2 połączeń ACC, ponieważ w ogóle nie chcę trybu parkingowego. Chcę, żeby się wyłączała po wyłączeniu silnika. Do 1 połączenia ACC zamierzam użyć bezpiecznika 32 (zapalniczka). Czy ktoś ma pomysł, którego innego bezpiecznika mogę użyć do 2. połączenia ACC?

Dzięki
Jeśli nie potrzebujesz trybu parkingowego, po co podłączać drugi kabel. Powinien działać z zasilaniem, zapłonem i masą. Zrobiłem to już wcześniej i zaślepiłem zapasowy przewód. Nigdy nie słyszałem o G900, więc przypuszczam, że może być inaczej.

#31 ·
Poszedłem też do Halfords i powiedzieli: „nie montujemy ich w hybrydach”. Właściwie zrobili mi przysługę, ponieważ obejrzałem kilka filmów z YouTube i w końcu zrobiłem to sam - miałem wtedy 72 lata i udało mi się zainstalować przednią i tylną kamerę samochodową bez żadnych problemów - zaoszczędziłem sporo pieniędzy!!