Renault Captur Forums banner
21 - 34 of 35 Posts
Na włoskim forum przeczytałem o aktualizacji oprogramowania, która rozwiązuje ten problem.
W każdym razie sprawdź również bezpieczniki, jest jeden z dołączoną etykietą, który jest dość niesławny z powodu problemów, ponieważ odłącza easylink.

Witajcie wszyscy,
Jestem Reza z Iranu. Mam Renault Captur 1.2tce z 2016 roku. Mam również ten sam problem z moim komputerem pokładowym, który automatycznie resetuje dystans podróży i ... co 1 km. Nagrałem film z tym problemem podczas jazdy autostradą. Zobacz załączony plik.

Przesyłaj pliki za darmo - 20220410_191144_1.mp4 - ufile.io

Mój telefon do WhatsApp i ...
+989121058457

Z najlepszymi życzeniami,

Mam Clio 4 RS200 EDC CUP 2013. rok modelowy i mój komputer pokładowy również resetuje się cały czas po 1-2 km. Zainstalowałem nową baterię AGM, ale nadal robi ten reset. Poza tym świetny samochód, ale ten problem mnie denerwuje. Czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?

Cześć wszystkim, cieszę się, że nie jestem jedynym, który ma problem z resetowaniem przebiegu, zacząłem wątpić w siebie. Kupiłem nowego Captura około 3 tygodnie temu, mam łącznie 352 mile na liczniku. Po raz pierwszy zauważyłem resetowanie przebiegu niedługo po tym, jak zabrałem samochód z salonu, pomyślałem, że coś zrobiłem, kiedy majstrowałem, więc nie przejąłem się tym. Wlałem benzyny za 30 funtów do samochodu i odbyłem kilka podróży o długości około 220 mil. Dziś rano spojrzałem na średnie mpg i przejechane mile (obie liczby są wyświetlane w lewym górnym rogu ekranu B/dash) od czasu zatankowania samochodu, pokazywało 98,5 mil? Oczywiście coś się stało, stąd sprawdzenie tutaj. Zresetowałem wszystko, wszystkie wartości, wleję benzyny za 10 funtów do samochodu i zobaczę, co się stanie, zanim skontaktuję się z salonem, na wypadek gdybym zrobił coś, czego nie powinienem. Byłbym zainteresowany wysłuchaniem właścicieli z podobnymi problemami i otrzymanym/uzyskanym rozwiązaniem. Dzięki
Cześć
Mam ten sam problem z LICZNIKIEM PRZEBIEGU, który losowo się resetuje.
Skontaktowałem się z dealerem i postąpili zgodnie z instrukcjami producenta. Nie wymienili żadnej części, a jedynie przeprowadzili aktualizację oprogramowania. Dwa miesiące później zdarzyło się to ponownie i założyłem, że ten problem z LICZNIKIEM PRZEBIEGU jest ciągłym problemem z powodu wady konstrukcyjnej produktu.
Po prostu zignorowałem ten fakt, a to, co robię, to ręczne resetowanie licznika przebiegu każdego ranka i sprawdzanie odczytów licznika przebiegu pod koniec dnia, aby wiedzieć, ile km przejechałem w ciągu jednego dnia. Zdarza się, że nigdy nie resetuje się automatycznie w ciągu jednego dnia... Po 8 miesiącach. Zakładam, że problem z licznikiem przebiegu występuje losowo po kilku dniach...
W zeszłym tygodniu ręcznie zresetowałem licznik przebiegu i zostawiłem go.... Po 5 dniach sprawdziłem i pokazywał 160 km. Następnego dnia... spojrzałem i pokazuje 1 km... więc licznik przebiegu ponownie się resetuje.
W każdym razie... to moje doświadczenie.
Jeśli rozwiązałeś ten problem, daj mi znać.
Dziękuję.
Z poważaniem
Carlos Martins

Cześć,
Niedawno kupiłem Captura i zauważyłem, że komputer pokładowy resetuje się automatycznie. Licznik kilometrów działa dobrze, ale inne parametry, takie jak zużyte paliwo, średnie zużycie, aktualne zużycie, dystans podróży resetują się do zera lub --:-- w drodze. Resetuje się losowo podczas każdej podróży, w dowolnym momencie. Jadę do pracy około 3 mil i resetuje się 2-3 razy. Jakieś pomysły, dlaczego tak się dzieje?

Captur 1,2L EDC
MY 2015
Cześć Sniegelis, czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Mam ten sam błąd w moim Megane 2019.

Dzięki, BR.

Mój komputer nie resetuje się od grudnia 2023 roku; w listopadzie poprosiłem mojego dealera o zainstalowanie wszelkich istniejących aktualizacji, zanim moja gwarancja zakończyła się 30 listopada. Zatem aktualizacja istnieje, ale nie znam jej numeru.

Cześć,

ten sam problem

Captur 2020 TCE 100 intens, komputer pokładowy resetuje się automatycznie, średnie zużycie, aktualne zużycie, dystans podróży resetuje się do zera lub --:-- w drodze. Resetuje się losowo.

jumpjack czy możesz opublikować wersję aktualizacji oprogramowania?

@vlado44

Cześć @vlado44, czy naprawiłeś ten problem?
Tak. Teraz wszystko jest w porządku. Już się nie resetuje. W zeszłym roku w kwietniu w Renault Adria P.A. - zaktualizowali (lub zmodernizowali) całe niezbędne oprogramowanie. Sprzęt nie został zmieniony, tylko oprogramowanie.
TPMS - zostało rozwiązane w 2021 roku podczas pierwszego serwisu. W tamtym czasie Renault nie miało rozwiązania dla resetowania, ale dla TPMS tak. Przejechałem 12500 od zeszłego roku i nigdy się już nie zresetował. Dzięki Bogu.

Więc radzę udać się do serwisu, jeśli mają problem, mogą zadzwonić do Adria P.A w Rijece i poprosić o rozwiązanie. Imię mechanika - Robi.....Świetny facet!

Powodzenia

Tak. Teraz wszystko jest w porządku. Już się nie resetuje. W zeszłym roku w kwietniu w Renault Adria P.A. - zaktualizowali (lub zmodernizowali) całe niezbędne oprogramowanie. Sprzęt nie został zmieniony, tylko oprogramowanie.
TPMS - zostało rozwiązane w 2021 roku. przy pierwszym serwisie. W tamtym czasie Renault nie miało rozwiązania do resetowania, ale do TPMS tak. Przejechałem 12500 od zeszłego roku i już się nigdy nie zresetował. Dzięki Bogu.

Radzę więc udać się do serwisu, jeśli mają problem, mogą zadzwonić do Adria P.A w Rijece i poprosić o rozwiązanie. Imię mechanika - Robi.....Świetny facet!

Powodzenia
Bardzo dziękuję

:):)

Myślę, że nowe oprogramowanie namieszało w biegach: różne prędkości zmiany biegów.

Ale błąd został naprawiony: koniec z ostrzeżeniami o "nieutrzymanych drogach" lub jak to brzmi po angielsku; wcześniej wciąż je dostawałem nawet po ich wyłączeniu.

21 - 34 of 35 Posts